Povestea locului

Înălțimi vulcanice și legende uitate

Vibrații ancestrale

În acest colț încântător al Geoparcului Carpaterra, vechile înălțimi vulcanice îți dezvăluie tainele lor fascinante. Alături de ghizii noștri iscusiti, te vei rătăci în poveștile strămoșilor și vei afla secrete vechi de secole. Îmbrățișează misterele locului și fii martorul modului în care miturile ancestrale se împletesc cu realitatea, transformând fiecare pas într-o adevărată călătorie în timp.

În mijlocul acestui paradis geologic, există un punct de atracție cu totul special – Geositul Dealul Hegheș , un vulcan stins care a scris pagini întregi de istorie geologică. Cu pasul alert și ochii plini de curiozitate, vei păși pe urmele acestui vulcan ancestral și vei simți pulsul trecutului în miezul pământului. Ghizii noștri pasionați îți vor dezvălui povestea acestui vulcan adormit, care a modelat peisajul în moduri misterioase, coloanele de bazalt fiind o mărturie grăitoare. Fiecare rocă păstrează secretele sale, iar tu vei fi martorul unei experiențe unice în care trecutul și prezentul se întrepătrund într-o călătorie fascinantă.

Hai să descoperim biodiversitatea spectaculoasă

Flora și fauna

În această aventură magică, te vom purta prin habitatul uimitor al Geoparcului Carpaterra, unde flora și fauna se împletesc într-un dans al culorilor și sunetelor. Alături de biologi pasionați, vei călători în mijlocul unui paradis natural, admirând plante rare și păsări zburând cu grație pe cerul senin. Fii martorul biodiversității spectaculoase și al eforturilor noastre pentru a proteja și conserva aceste comori naturale.

Înconjurat de vegetație luxuriantă și stânci înalte, Lacul de Smarald îți oferă o oază de liniște și relaxare. Aici, timpul pare să se oprească, iar fiecare răsuflare devine o simfonie a naturii. Dacă privești cu atenție, vei observa cum razele soarelui se joacă pe suprafața lucioasă a apei, creând un tablou deosebit de spectaculos.

Artă autentică și o bijuterie arhitecturală

Meșteșuguri tradiționale

În Geoparcul Carpaterra, te așteaptă o experiență captivantă în tărâmul meșteșugurilor tradiționale. Aici, meșteri pricepuți împărtășesc cu bucurie secretele creațiilor lor unice. În atelierele pline de viață, vei fi ghidat cu răbdare în tehnici ancestrale de prelucrare a lemnului, olărit, broderie și țesut. Te invităm să-ți lași imaginația să zboare, iar îndemânarea mâinilor tale să creeze propriile opere de artă. Fiecare detaliu învățat va fi o amintire neprețuită, însemnată de măiestria iscusită a localnicilor.

În drumul tău către universul meșteșugurilor, nu poți să ratezi o bijuterie arhitecturală din zonă: Castelul Sukosd Bethlen din Racoș. Acest castel medieval încărcat de istorie te va purta înapoi în timp, într-o epocă a cavalerilor și regilor. Ghizii noștri pasionați te vor conduce prin acest loc încântător, dezvăluindu-ți poveștile fascinante și arhitectura impresionantă. O vizită la castelul Sukosd Bethlen va completa călătoria ta în această regiune plină de frumusețe autentică și tradiție.

Quick Contact Mail
Quick Contact Phone
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.