Castel Racoș Sükösd-Bethlen

Descoperă Castelul Racoș Sükösd-Bethlen

Situat la periferia Ținutului Secuiesc, pe malul drept al râului Olt, acest castel în stil renascentist te va cuceri cu farmecul său aparte și cu poveștile care se ascund între zidurile sale.

Construit în anul 1624 de către Sükösd György, un boier influent și comandant al oștii principelui Bethlen Gabor, Castelul Sükösd-Bethlen a fost inițiat cu pasiune și cu gândul de a înălța spiritul transilvănean. O inscripție abia vizibilă pe bastionul sud-vestic amintește de aceste vremuri îndepărtate, „SoliDeoGloriaextruifeat ex fundamento Georgios Sukosd A.D.1624.9 Maj”.

Pe parcursul secolelor, castelul a fost mărturia unor evenimente marcante și a fost deținut de personalități importante ale Transilvaniei. Din păcate, trecerea timpului a lăsat amprente asupra acestui monument istoric, iar unele părți ale castelului, precum sala cavalerilor sau palatul, au dispărut. Cu toate acestea, suita doamnelor încă adăpostește piedestale sculptate, așteptând cu nerăbdare intervenția restauratorilor.

Cu ajutorul Asociației Alsórákosért, care a preluat administrarea castelului în urma unui contract de închiriere, acest loc minunat urmează să fie readus la viață prin eforturi de restaurare. Turnul castelului, într-o stare destul de bună, te va purta într-o călătorie în timp, iar bastioanele și zidurile aduc aminte de o perioadă glorioasă din istoria Transilvaniei.

Cu fiecare vizită la Castelul Racoș Sükösd-Bethlen, vei contribui la conservarea și protejarea acestui loc plin de valoare istorică. Îți vei putea imagina vremurile demult apuse și vei avea ocazia să descoperi poveștile fascinante ale celor care au locuit sau au trecut prin aceste încăperi.

Vino să descoperi acest castel unic în stilul său arhitectural, unde fiecare piatră are o poveste de spus. O călătorie în timp te așteaptă la Castelul Sükösd-Bethlen, iar prin vizitarea sa vei contribui la păstrarea acestui patrimoniu cultural pentru generațiile viitoare. Nu rata ocazia de a fi martorul unei călătorii fascinante în istoria Transilvaniei!

Quick Contact Mail
Quick Contact Phone
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.